Składniki:
- 1 ½ kg wieprzowiny/ pokrojonej w kostkę/
- ½ szklanki mąki
- 2 łyżki oleju
- 3 szklanki bulionu drobiowego
- 2 łyżeczki kminku
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 1 łyżeczka sosu ostrygowego
- 3 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki
- szczypta posiekanej kolendry
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać olej i smażyć około 3 minut z każdej strony mięso uprzednio oprószone mąką. Osaczyć na papierowym rzeczniku. Mięso przełożyć do garnka. Rosół wymieszać z sosem sojowym i ostrygowym, oraz kminkiem i zalać mięso. Dodać pokrojone w plastry ziemniaki, przykryć pokrywką i dusić 1/2 godziny w piekarniku w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu podawać gorące z dodatkiem posiekanej kolendry. Dobrze smakuje z brokułami.