Składniki: 1 kg schabu 2 cebule 3 marchewki 2 pietruszki ½ selera musztarda sól pieprz czosnek 6 goździków kostka rosołowa sioła oliwa Sposób wykonania: Schab pokroić w plastry, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz natrzeć czosnkiem, odstawić na 30 minut. Po tym czasie mięso posmarować musztardą, posypać pieprzem oraz ziołami i ułożyć w…
Kategoria: Mięsa
Wołowina
Polędwica z marchewką
by Paweł Podlaski • • 0 Comments
Składniki: 300 g polędwicy jajko bułka tarta 10 marchewek oliwa ¼ kostki masła kostka rosołowa sól pieprz cukier Sposób wykonania: Obraną marchew pokroić w plastry, które posypać łyżką cukru i wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem po czym stopniowo wlewać bulion z dodatkiem kostki rosołowej i dusić na małym ogniu. W między czasie mięso pokroić…
Wołowina
Tradycyjna wołowina w sosie
by Magda Danilewicz • • 0 Comments
Składniki: 1,2 kg wołowiny 2 cebule 75 dag marchewki 2 łyki oleju sól pieprz łyżka koncentratu pomidorowego 450 g groszku 1,5 szkl. bulionu 3 dag masła 3 dag mąki 250 ml mleka pęczek natki pietruszki Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krążki i razem z mięsem przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać marchewki pokrojone w plasterki…
Drób
Roladki drobiowe z serem
by Patrycja Wijas • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z kurczaka 4 plasterki żółtego sera sól pieprz jajko mąka bułka tarta tłuszcz Sposób wykonania: Filety pokroić plastry, które lekko zbić tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem. Na każdym filecie położyć plasterek sera i zawinąć w roladki. Spiąć je wykałaczkami. Następnie obtoczyć je w mące, roztrzepanym jajku a na koniec w…
Drób
Kotlety z wątróbki z pieczarkami
by Kornelia Tomkowiak • • 0 Comments
Składniki: 60 dag wątróbki drobiowej 25 dag pieczarek 2 jajka 5 łyżek mąki pszennej cebula sól pieprz olej Sposób wykonania: Wątróbkę pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać a pieczarki pokroić w plasterki. Całość dokładnie ze sobą wymieszać, dodając jeszcze jajko oraz mąkę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować kotleciki, które smażyć…