Składniki: 50 dag jagnięciny cebula 1-2 ząbki czosnku 1-2 jajka 25 dag oscypka olej bułka tarta sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zemleć po czym dodać odo niego posiekaną cebulę i czosnek oraz jajka. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby masa wyszła za rzadka dodać do niej odrobinę bułki tartej. Z powstałej…
Kategoria: Mięsa
Wieprzowina
Gołąbki bez owijania
by Damian Kain • • 0 Comments
Baranina
Udziec jagnięcy z piekarnika
by Zuza Paduch • • 0 Comments
Składniki: 1 kg udźca jagnięcego główka czosnku kilka liści laurowych kilka łyżek oliwy ½ szkl. mleka sól pieprz Sposób wykonania: Mięso natrzeć solą, pieprzem oraz czosnkiem i odstawić na kilka godzin. Następnie przełożyć mięso do brytfanny z rozgrzaną oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 2 godzin. W trakcie polewać udziec…
Boczek
Boczek z sosem śliwkowym
by Halina Burak • • 0 Comments
Składniki: 0, 75 l wody 25 dag wędzonego boczku 25 dag mieszanki suszonych owoców 3 łyżki cukru 2-3 łyżki powideł sól Sposób wykonania: Boczek pokroić na plastry, które zalać osoloną wodą i gotować. Gdy boczek będzie prawie miękki dodać owoce i gotować całość od zupełnej miękkości. Na sam koniec dodać powidła. Sos idealny do klusek…



