Składniki: 50 dag płucek wieprzowych 25 dag kaszy jęczmiennej cebula kilka marchewek seler 2 łyżki masła 2 żółtka 1 szkl. śmietanki sól Sposób wykonania: Płucka ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i pokroić. Następnie kaszę zalać wywarem i gotować około 10 minut po czym dodać pokrojone warzywa i trzymać na ogniu kolejne 10…
Kategoria: Mięsa
Wieprzowina
Gulasz wieprzowy Magdaleny
by Piotr Rajewski • • 0 Comments
Wieprzowina
Galareta z nóżek wieprzowych
by Dorota Galus • • 0 Comments
Drób
Kurcze faszerowane po polsku
by Weronika Kabat • • 0 Comments
Baranina
Pilaw kurpiowski na baraninie
by Milena Wojdyła • • 0 Comments
Składniki: 50 dag baraniny 25 dag ryżu 2 łyżki masła kilka szalotek kilka ziaren jałowca sól pieprz Sposób wykonania: Ryż gotować około 10 minut po czym go odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W między czasie mięso pokroić w kostkę, którą posypać solą oraz pieprzem. Następnie baraninę wrzucić na rozgrzany tłuszcz, cebulę, ryż oraz ziarna jałowca.…





