
Składniki:
- 1 kg surowego boczku
- 10 dag wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- Vegeta

Składniki: 1 kg biodrówki 2 cebule 2 marchewki 2 kalarepy vegeta olej pieprz Sposób wykonania: Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na rozgrzanym oleju. W między czasie meso pokroić w plastry, które lekko rozbić i dodać do cebuli. Następnie marchewkę oraz kalarepę zetrzeć na tarce i dodać do mięsa i cebuli. Całość wymieszać i doprawić…
Składniki: 1 kg schabu przyprawa do mięs 2 jajka bułka tarta Farsz: 30 dag żółtego sera 5 ząbków czosnku ½ pęczka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Schab pokroić w na plastry, które przeciąć tak aby powstała kieszonka po czym natrzeć całość przyprawą do mięsa. Następnie ser zetrzeć na tarce po czym dodać posiekaną…
Składniki: 80 dag wieprzowiny 10 dag suszonych śliwek 10 dag suszonych moreli 2 łyżki masła sól pieprz majeranek sok z cytryny 1,5 szkl. wody Sposób wykonania: Wieprzowinę natrzeć przyprawami i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie ułożyć mięso w brytfannie, posypać wiórkami masła i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na okolono 50…