Składniki: 1 kg flaków wieprzowych przypawa do flaków sól pieprz maggi włoszczyzna konne trat pomidorowy Sposób wykonania: Flaki pokroić po czym zalać je osoloną wodą i gotować około 15 minut. Po tym czasie wymienić wodę na świeża i gotować kolejne 15 minut po czym znów wymienić wodę i w tej gotować flaki do miękkości. Wówczas…
Kategoria: Mięsa
Żeberka
Słodkie żeberka
by Marzena Chwastek • • 0 Comments
Drób
Sznycle drobiowe w ziarnach słonecznika
by Teresa Cupiał • • 0 Comments
Składniki: 10 sznycli z kurczaka 5 łyżek ostrej musztardy 20 dkg ziaren słonecznika ½ szklanki oleju sól, pieprz do smaku mielona ostra papryka Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Ziarna słonecznika zmielić w młynku, wymieszać z musztardą, pieprzem, solą i papryką. Kotlety zbić tłuczkiem i posmarować olejem i przygotowanym sosem musztardowym. Piec w…
Wieprzowina
Mielone z kapustą
by Bartek Ulanowski • • 0 Comments
Wieprzowina
Duszone pulpety z ryżem
by Maria Major • • 0 Comments
Składniki: 1 kg białej kapusty ½ kg mielonego mięsa 2 szkl. ryżu ½ szkl. kaszy manny 5 jajek sól pieprz 2 kostki rosołowe mąka przecier pomidorowy Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym dodać mięso, ryż, kasze oraz wbić jajka. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Z powstałej masy formować pulpety, które obtoczyć w mące…



