Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Gulasz z serc z pieczarkami

Składniki: 1 kg serc z kurcząt 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem ½ kg pieczarek 6 ząbków czosnku olej sól ostra papryka przecier pomidorowy bulion Sposób wykonania: Serca zalać bulionem i gotować do miękkości po czym je odcedzić i przekroić na połówki. Następnie posiekany czosnek przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać serca, pokrojone pieczarki oraz…

Cielęcina duszona z ananasem

Składniki: 50 dkg udźca cielęcego 30 dkg konserwowanego ananasa ½ szklanki soku z jabłek 2 łyżki sosu sojowego 1 marchewka 1 papryka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Marchewkę obrać, paprykę oczyścić. Marchewkę utrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w pierścienie. Ananasy drobno pokroić, połączyć z sokiem jabłkowym i sosem sojowym. Na odrobinie oleju podsmażyć…

Pieczeń wieprzowa z papryką

Składniki: 70 dkg karczku wieprzowego 6 kolorowych papryk 4 pomidory 1 szklanka bulionu mięsnego 3 łyżki oleju sól, pieprz posiekana natka pietruszki i zielona cebulka Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim mięso. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić pokroić…

Świąteczna pieczeń wołowa

Składniki: 1 kg wołowiny bez kości ½ kostki masła 2 cebule 5 dkg chleba razowego 1 żółtko jaja 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz mąka pszenna Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso skropić sokiem z cytryny, odstawić na 60 minut do lodówki. Tak przygotowane mięso obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać masło (1/2 ilości),…

Duszone żeberka

Składniki: 1,5 kg żeberek 4 cebule 3 listki laurowe 5 ziarenek ziele angielskiego 1 łyżka vegety łyżka majeranku sól pieprz słodka mielona papryka olej Sposób wykonania: Żeberka podzielić na porcje, które obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym obsmażyć je na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć je do rondla, dodać ziele angielskie, listki laurowe oraz posiekaną cebulę.…