Składniki: 1,5 szkl. mąki 1 szkl. mleka jajko 1 op. płatków kukurydzianych sól pieprz papryka w proszku 4 kotlety schabowe 1 szkl. oleju Sposób wykonania: Do mąki wbić jajko i dodać mąkę. Całość dokładnie zmiksować na gęste ciasto. Następnie kotlety lekko rozbić tłuczkiem po czym zanurzać je w cieście i obtoczyć w pokruszonych płatkach. Usmażyć…
Kategoria: Mięsa
Żeberka
Pieczone żeberka Wojtka
by Wojtek • • 0 Comments
Wieprzowina
Krokiety z wkładką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 8 kiełbasek/biała kiełbasa lub parówki/ 1/5 kg ziemniaków 1 duża cebula 3 jajka 1 szklanka mąki sól, pieprz, tarta bułka olej do smażenia Sposób sporządzenia: Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez sito, cebulę posiekać .Do ziemniaków dodać cebulę, jajka, mąkę sól i pieprz do smaku. Z przygotowanych składników wyrobić ciasto. Kiełbaski przeciąć na połówki. Z ciasta…
Schab
Roladki ze schabu
by Jadwiga Czub • • 0 Comments
Wołowina
Zrazy wołowe w sosie
by Szczepan Chrabąszcz • • 0 Comments
Składniki: 8 plastrów wołowiny 8 plastrów boczku łyżka oleju 2 łyżki masła 2 szkl. bulionu 7 łyżek śmietany 4 łyżki musztardy kiszone ogórki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować z jednej strony musztardą. Następnie na musztardzie położyć plasterek boczku a na środku pasek ogórka. Całość…



