Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy wołowe w sosie

Składniki:

  • 8 plastrów wołowiny
  • 8 plastrów boczku
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 szkl. bulionu
  • 7 łyżek śmietany
  • 4 łyżki musztardy
  • kiszone ogórki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować z jednej strony musztardą.
    Następnie na musztardzie położyć plasterek boczku a na środku pasek ogórka.
    Całość zawinąć w roladki, które obwiązać nitką i obsmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
    Obsmażone roladki podlać bulionem i dusić do miękkości.
    na sam koniec sos zagęścić śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *