Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Składniki:

  • porcja włoszczyzny
  • 30 dag ogórków
  • 20 dag ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • ½ kubka śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka Vegety

Sposób wykonania:
Włoszczyznę razem z ziemniakami obrać, pokroić na mniejsze kawałki po czym zalać wodą i ugotować wywar.
W między czasie ogórki pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, wówczas dodać posiekany koperek i Vegetę do smaku.
Trzymać jeszcze chwilę na ogniu i doda do zupy.
Zagęścić całość śmietaną wymieszaną z mąką a na koniec posypać posiekanym koperkiem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *