Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone z kapustą

Składniki:

 

  • ½ kg mielonego mięsa

 

  • ½ kg poszatkowanej kapusty
  • 3 jajka
  • 8 łyżek kaszy manny
  • 2 torebki ryżu
  • cebula
  • bułka tarta
  • ulubione przyprawy

     

    Zalewa:

  • 5 szkl. wody
  • mały ketchup
  • mały przecier pomidorowy
  • sól
  • cukier

 

 

Sposób wykonania:

  1. Do mielonego mięsa dodać poszatkowaną kapustę, jajka, kasze mannę, ryż oraz posiekaną cebulę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Z powstałej masy uformować klopsy, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie składniki podane na zalewę dokładnie ze sobą wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas zalać pulpety i trzymać na małym ogniu około 1 godziny.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *