Składniki: 3 jajka 100 ml śmietany 12% sól masło Sposób wykonania: Jajka ubić z dodatkiem śmietany oraz soli. Powstałą masę przelać do foremki wysmarowanej masłem. Wstawić miseczkę do garnka wrząca wodą, przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut. Po tym czasie masę wyjąć i pokroić w kostkę.
Kategoria: Makarony
Kluski
Kluski lane Michała
by Michał Janczewski • • 0 Comments
Makarony
Wstążki z warzywami
by Teresa Gondek • • 0 Comments
Składniki: 300 g szerokich wstążek 5 łyżek oliwy 2 cebule 3 ząbki czosnki 2 pęczki natki pietruszki 200 g pomidorków koktajlowych sól pieprz Sposób wykonania: Makron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W między czasie posiekaną cebulę dusić w odrobinie wody. Następnie czosnek zmiksować razem z natką pietruszki, 4 łyżkami oliwy, solą oraz pieprzem. Makaron odcedzić…
Tagliatelle
Makaronu tagliatelle z łososiem
by Magda Tabaka • • 0 Comments
Składniki: 500 g makaronu tagliatelle 200 g wędzonego łososia 150 g śmietany 40 ml brandy 1 łyżka jasnego zagęszczacza do sosów ½ pęczka koperku sól biały pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W między czasie śmietanę wymieszać razem z brandy i 100 ml wody po czym doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając…
Makarony
Wstążki z łososiem
by Zofia Kozikowska • • 0 Comments
Składniki: 400 g wstążek 200 g łososia 200 g kwaśnej śmietany 100 ml bulionu 1 łyżeczka zagęstnika koperek 1 żółtko ½ szkl. białego wina sól pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W między czasie śmietanę wymieszać z bulionem po czym podgrzać na małym ogniu, wówczas cały czas mieszając dodawać łososia pokrojonego na…

