Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Makarony

Makaron duszony z parmezanem

Składniki: 300 g makaronu 6 łyżek masła 1 ½ szkl. parmezanu 3 łyżki sosu z pieczeni Sposób wykonania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Następnie makaron odcedzić i układać warstwami w rondlu, każdą warstwę przesypać serem i skropić sosem. Na samą górę rozłożyć kawałeczki masła. Trzymać na ogniu pod przykryciem od czasu do czasu potrząsając…

Kluski francuskie Michała

Składniki: 4 łyżki mąki 2 jajka 1 łyżka masła sól Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z żółtkami, natomiast białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Następnie na żółtka nakładać piane, posypując mąką, delikatnie wymieszać i kłaść ma osolony wrzątek. Gotować około 2 minut, aż kluski wypłyną na wierzch.