Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wstążki z warzywami

Składniki:

  • 300 g szerokich wstążek
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnki
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie posiekaną cebulę dusić w odrobinie wody.
    Następnie czosnek zmiksować razem z natką pietruszki, 4 łyżkami oliwy, solą oraz pieprzem.
    Makaron odcedzić i wymieszać z sosem pietruszkowym oraz cebulką.
    Przed podaniem przybrać pomidorkami przekrojonymi na połówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *