Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Makarony

Kluski bułczane

Składniki: 20 czerstwych bułeczek 5 jajek sól pieprz gałka muszkatołowa koper 1,5 łyżeczki soli Sposób wykonania: Bułki pokroić w kostkę, dodać do nich jajka oraz mleko. Całość  wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz koperkiem. Odstawić na 1 dzień w chłodne miejsce. Następnego dnia ciasto jeszcze raz zagnieść i uformować z niego…

Tagliatelle ze szparagami

Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 łyżka oliwy 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryczka chili 3 pomidory 7 łyżek wytrawnego białego wina garstka posiekanych liści bazylii garść natki pietruszki sól pieprz 400 g makaronu taglatelle parmezan Sposób wykonania: Szparagi obgotować prze minutę w osolonej wodzie po czym przelać ją zimną wodą i pokroić na…

Rigatoni z pieczonymi warzywami

Składniki: 2 marchewki 150 g dyni 2 ziemniaki 1 korzeń pasternaku 2 cukinie 5łyzek oliwy 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili liście z 2 gałązek rozmarynu sól pieprz 200 g pomidorków koktajlowych 400 g suszonego makaronu rigatoni 2 łyżki oliwy natka pietruszki parmezan Sposób wykonania: Wszystkie warzywa pokroić na małe kawałki i ze sobą wymieszać.…