Składniki: 1 opakowanie makaronu kolanka 1 opakowanie orzechów nerkowca 2 łyżki orzechów włoskich szklanka mleka 3 łyżki płynnego miodu Sposób przyrządzenia: Orzechy kroimy w drobne kawałeczki. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy płynny miód i rozdrobnione kawałeczki orzechów. Gotujemy na małym ogniu. Kiedy powstanie gęsty sos łączymy z makaronem ugotowanym al dente. Podajemy na gorąco ,ale…
Kategoria: Makarony
Makarony
Makaron zapiekany z mięsem drobiowym
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ kg makaronu 40 dkg mielonego mięsa drobiowego 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 30 dkg sera żółtego Gouda 1 szklanka śmietany 203 pomidory mielona papryka sól, pieprz do smaku, olej Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć. Cebulę i czosnek posiekać zeszklić na 3 łyżkach oleju. Dodać mielone mięso, obrane i…
Makarony
Makaron z krewetkami tygrysimi
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Makarony
Gnocchi w sosie pomidorowym
by Mateusz Kurczewski • • 0 Comments
Składniki: 4 szkl. mleka sól pieprz 250 g semoliny 2 żółtka 200 g startego parmezanu 100 g pokrojonego masła sos z pomidorów Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do wrzenia z dodatkiem szczypty soli i pieprzu. Gdy zacznie wrzeć dodać semolinę i cały czas mieszając trzymać na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie zdjąć z…
Łazanki
Łazanki z kapustą i boczkiem
by Karolina Filipczyk • • 0 Comments
Składniki: 50 dag mąki pszennej 2 jajka łyżka oliwy kilka łyżek wody Kapusta: 50 dag białej kapusty 25 dag w wędzonego boczku 2 cebule tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Z mąki, jajek, oliwy i wody zagnieść ciasto, po czym je rozwałkować na cienki placek, który obsuszyć z obu stron. Następnie pokroić na kawałki o boku…