Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z krewetkami tygrysimi

Składniki:

  • 10 tygrysich krewetek
  • 30 dkg makaronu
  • 405 łyżek oliwy z oliwek
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 mała papryczka chilii
  • 2 łyżki orzechów nerkowca
  • mały pęczek dymki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • jajko


 

Sposób przyrządzenia:
W woku rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, papryczkę chilii, orzeszki nerkowca . Podsmażyć przez ok. 2-3 minuty. Dodać krewetki i połowę posiekanej drobno cebulki dymki. Makaron ugotować w/g instrukcji na opakowaniu, odcedzić i dodać do woka. Dodać sos sojowy  jajko i cukier,  mieszając podgrzewać 3-4 minuty. Przed podaniem posypać pozostałą dymką.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *