Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łazanki z kapustą i boczkiem

Składniki:

  • 50 dag mąki pszennej
  • 2 jajka
  • łyżka oliwy
  • kilka łyżek wody

    Kapusta:

  • 50 dag białej kapusty
  • 25 dag w wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z mąki, jajek, oliwy i wody zagnieść ciasto, po czym je rozwałkować na cienki placek, który obsuszyć z obu stron.
    Następnie pokroić na  kawałki o boku 2-3cm.
    Poszatkowaną kapustę udusić.
    W między czasie posiekany boczek i cebulę podsmażyć i dodać do kapusty.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem.
    Łazanki ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić i podawać z kapustą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *