Składniki: 1 kg pieczarek 25 dag białego ser 3 dag żółtego sera 1 cebula 1 cytryna 1 łyżeczka soku z cytryny kilka liści sałaty 5 łyżek masła natka pietruszki sól Sposób wykonania: Z pieczarek odcinamy trzonki a kapelusze skropić sokiem z cytryny. Następnie trzonki drobno posiekać i wymieszać z białym serem, dodać posiekaną cebulkę oraz…
Kategoria: Pieczarki
Pieczarki
Faszerowane kapelusze pieczarek
by Podkomorza • • 0 Comments
Składniki: 12 dużych pieczarek 25 dag filetów z piersi kurczaka 4 małe pory 4 małe pomidory 15 dag gęstej, kwaśnej śmietany 10 dag śmietany kremówki 2 ząbki czosnku 3 łyżki tartej goudy 2 łyżki oleju ½ łyżki soku z cytryny ½ pęczka natki pietruszki sól biały pieprz słodka papryka Sposób wykonania: Pieczarki obrać i oderwać…
Pieczarki
Pieczarki nadziane farszem z kiełbasy
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 1 kg dorodnych pieczarek ½ szklanki pokrojonej w drobną kostkę cebuli 50 dkg dobrej kiełbasy ¾ łyżeczki soli ½ łyżeczki rozgniecionego w prasce czosnku ¼ łyżeczki pieprzu ½ szklanki tartej bułki 1 szklanka tartego sera mozzarella 10 dkg twarogu śmietankowego 1 jajko ¼ szklanki tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: Nożykiem wyciąć trzony pieczarek, drobno posiekać.…
Pieczarki
Pieczarki nadziane farszem z paluszków krabowych
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 45 dkg paluszków krabowych 1 szklanka tartego żółtego sera 1 łyżka ostrego sosu ½ szklanki drobno posiekanych zielonych cebulek 1 jajko 1 łyżeczka masła 1 kg dorodnych pieczarek oliwa z oliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, nożykiem wyciąć trzony. Kapelusze zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty, odcedzić osuszyć. Trzony drobno posiekać. Na patelni rozgrzać…
Pieczarki
Frittata z kurkami lub pieczarkami
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg kurek lub pieczarek 6 jajek ½ szklanki mleka ½ szklanki pokrojonej drobno cebulki ¼ szklanki posiekanej naci pietruszki 3 łyżki mleka 10 dkg pokruszonego sera feta sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby dokładnie umyć, obsączyć, odciąć trzony. Mniejsze pozostawić w całości, większe przekroić. Grzyby zalać mlekiem, odstawić na 60 minut. Na patelni rozgrzać…