Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Pieczarki

Pieczarki faszerowane ryżem i serem

Składniki: 20 dużych, świeżych pieczarek 2 łyżki masła ¼ szklanki drobniutko posiekanej papryki ½ szklanki śmietany kremówki 1/3 szklanki pokruszonego sera pleśniowego 1.5 szklanki ugotowanego ryżu 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, wyciąć trzony. Trzony drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, usmażyć na niom pieczarki, obsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru…

Pyszne pieczarki faszerowane

Składniki: 12 dużych pieczarek 1 łyżka oliwy ¼ szklanki drobno posiekanej dymki ½ szklanki tartego parmezanu ¼ szklanki pokruszonego miąższu świeżej bułki ¼ szklanki posiekanych orzechów nerkowca 2 łyżki koziego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, wyciąć trzony, obsmażyć przez 5 minut na średnio gorącej oliwie, wyjąć na ręcznik…

Pieczarki z sardynkowym farszem

Składniki: 15 dużych pieczarek kilka łyżek białego wytrawnego wina 2 łyżki oliwy Farsz: 3 sardynki w sosie własnym zielona pietruszka 1 mała cebula 1 jajko ugotowane na twardo 2 jajka bułka tarta (alternatywnie) sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sardynki obsączyć z zalewy. Pieczarki oczyścić. Odciąć trzonki od kapeluszy, trzonki drobno posiekać posiekać. Posiekane sardynki, pokrojoną w…

Pieczarki nadziewane mięsem drobiowym

Składniki: 50 dag pieczarek 20 dag żółtego sera 25 dag filetów z kurczaka 7 łyżeczek masła 1 łyżeczka soku z cytryny łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, a następnie oddzielić kapelusze od nóżek. Trzonki posiekać. Kapelusze delikatnie skropić sokiem z cytryny. Mięso po umyciu pokroić w kostkę i połączyć…