Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pyszne pieczarki faszerowane

Składniki:

    • 12 dużych pieczarek
    • 1 łyżka oliwy
    • ¼ szklanki drobno posiekanej dymki
    • ½ szklanki tartego parmezanu
    • ¼ szklanki pokruszonego miąższu świeżej bułki
    • ¼ szklanki posiekanych orzechów nerkowca
    • 2 łyżki koziego sera
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Pieczarki oczyścić, wyciąć trzony, obsmażyć przez 5 minut na średnio gorącej oliwie, wyjąć na ręcznik papierowy aby obciekły z nadmiaru tłuszczu. Na pozostałym tłuszczu zeszklić dymkę, schłodzić, wymieszać z parmezanem (2 łyżki sera odłożyć), miąższem bułki, orzechami i natką. Ser kozi rozkruszyć i podzielić na 12 części wsypując  do wnętrza pieczarek, dopełnić przygotowaną wcześniej pastą z sera z dodatkami. Tak przygotowane pieczarki obsypać resztą parmezanu i zapiec przez 3 minuty w bardzo gorącym piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *