Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijna zupa z małży

Składniki:


  • 2,5 litra świeżych małży
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 drobno pokrojona cebula
  • 1 drobno pokrojona łodyga selera naciowego
  • 3 drobno pokrojone ząbki czosnku
  • 1 szklanka białego wina
  • 3 szklanki soku pomidorowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • kilka drobno posiekanych listków bazylii
  • kawałek skórki cytrynowej
  • ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Małże dokładnie wyszorować, otwarte odrzucić. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebule, zeszklić. Dodać seler, czosnek, odrobinę pieprzu, smażyć przez 2 minuty. Dodać wino i po kilku minutach gotowania dodać sok pomidorowy. Doprowadzić do wrzenia, dodać skórkę cytrynową, majeranek, bazylię, gotować powoli aż seler zmięknie. Do tak przygotowanej bazy dodać małże, przykryć i gotować mieszając aż małże się otworzą Te których muszle pozostaną zamknięte odrzucić. Całość doprawić solą i pieprzem, posypać pietruszką i podawać. Można też przed podaniem usunąć połówki muszli bez mięsa.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *