Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smakoszki z karpia z ostrym sosem

Składniki:

    • 45 dkg filetów z karpia
    • 2/3 szklanki mleka
    • 2/3 szklanki wody
    • 2 liscie laurowe
    • 35 dkg obranych ziemniaków
    • ½ łyżeczki otartej skórki cytrynowej
    • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
    • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
    • ½ łyżeczki posiekanego czosnku
    • 1 jako
    • tarta bułka
    • oliwa

    Sos:

    • ½ szklanki majonezu
    • 1 łyżeczka posiekanych kaparów
    • 1 łyżka musztardy
    • 1 łyżka chrzanu
    • posiekany szczypior, natka pietruszki


    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki sosu bardzo dokładnie wymieszać. W rondlu wymieszać mleko z wodą, dodać liść laurowy, doprowadzić do wrzenia i pod przykryciem gotować kilka minut, dodać filety z karpia i po 5 minutach powolnego gotowania odstawić z ognia aby powoli „doszły” Ziemniaki zalać zimną osoloną wodą, ugotować. Obsączyć ziemniaki i zgnieść w prasce lub zmielić w maszynce do mięsa. Filety z karpia odcedzić i używając widelca rozgnieść na drobne kawałeczki. Dodać skórkę cytrynową, zieleninę, czosnek, 1 łyżkę przygotowanego sosu, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać dokładnie. Odstawić na 30 minut aby masa się zmacerowała.  Z masy uformować 4 owalne kotlety, panierować w jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć kotlety. Podawać z przyrządzonym sosem i sałatami. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *