Składniki:
Sposób wykonania:
Pieczarki obrać i oderwać nóżki , które posiekać.
Następnie mięso pokroić w kostkę, pory w krążki i wrzucić razem z nóżkami od pieczarek na patelnie z rozgrzanym olejem, dodać jeszcze rozgnieciony czosnek.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu ok. 5 min.
Po tym czasie dodać pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki.
Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem ora papryką.
Powstałym farszem napełnić kapelusze pieczarek które ułożyć na blasze i posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i zapiekać ok. 10 min.
Pod koniec pieczenia zalać jeszcze kremówką wymieszaną z kwaśną śmietaną doprawioną do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze