Składniki:
- 50 dkg kurek lub pieczarek
- 6 jajek
- ½ szklanki mleka
- ½ szklanki pokrojonej drobno cebulki
- ¼ szklanki posiekanej naci pietruszki
- 3 łyżki mleka
- 10 dkg pokruszonego sera feta
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Grzyby dokładnie umyć, obsączyć, odciąć trzony. Mniejsze pozostawić w całości, większe przekroić. Grzyby zalać mlekiem, odstawić na 60 minut. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, dodać cebulkę, podsmażyć nie rumieniąc. Jajka, cebule i pozostałe składniki dodać do grzybów z mlekiem, dokładnie wymieszać. Pozostałe masło rozgrzać na patelni, dodać jajka z dodatkami, smażyć powoli co chwile unosząc łopatką brzegi aby nie ścięta jeszcze masa spływała po spód, nie przesuszyć. Gotowe danie podzielić na porcję i podawać z pieczywem.