Składniki: 800 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Boczniaki dokładnie oczyścić, duże można pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć blaszkami do dołu i odstawić do osuszenia. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać boczniaki. Trzymać na małym ogniu, do lekkiego zarumienienia się. Przed podaniem oprószyć solą…
Kategoria: Grzyby
Rydze
Rydze na szybko
by Beata Wąsowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg świeżych rydzów 2 cebule 3 łyżki masła 1 szkl. startego suchego chleba razowego sól Sposób wykonania: Cebulę bardzo drobno posiekać i wymieszać z tartym chlebem. Następnie wrzucić rydze na rozgrzane masło, posypać cebulą i chlebem i usmażyć. Doprawić do smaku solą.
Kanie
Kanie w panierce
by Karolina Zatorska • • 0 Comments
Grzyby
Pasta grzybowa z cebulą
by Sylwia Oleś • • 0 Comments
Składniki: 500 g solonych grzybów 2 cebule 4 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić po czym zemleć w maszynce. Następnie drobno posiekać cebulę i podsmażyć ja na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć z ognia i odstawić aby ostygła. Następnie grzyby wymieszać z cebulą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Pieczarki
Pieczarki po białorusku
by Justyna Nowosielska • • 0 Comments
Składniki: 400 g pieczarek 1 kg ziemniaków 4 cebule 2 szkl. kapusty kiszonej 1 szkl. oleju ocet cukier sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki oraz ziemniaki ugotować. Następnie ziemianki odcedzić i pokroić w drobną kostkę, dodać do nich posiekaną kapustę i posiekaną cebulę. Następnie wrzucić jeszcze pieczarki. Całość dokładnie wymieszać i polać olejem wymieszanym z octem…