Składniki: 1 kg świeżych rydzów 2 cebule 3 łyżki masła 1 szkl. startego suchego chleba razowego sól Sposób wykonania: Cebulę bardzo drobno posiekać i wymieszać z tartym chlebem. Następnie wrzucić rydze na rozgrzane masło, posypać cebulą i chlebem i usmażyć. Doprawić do smaku solą.
Kategoria: Rydze
Rydze
Rydze na grill
by Karina Wielgus • • 0 Comments
Składniki: 800 g rydzów 5 łyżek masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania: Grzyby oczyścić po czym posmarować je połową roztopionego masła. Oprószyć je jeszcze solą i ułożyć je na taczce aluminiowej przeznaczonej do grilla. Pieczemy około 10 minut z obu stron. Resztę masła wymieszać z posiekaną natką pietruszki i polać nim grzyby…
Rydze
Rydze smażone Karoliny
by Karolina Kogut • • 0 Comments
Składniki: 1 kg rydzów 100 g masła sól pieprz Sposób wykonania: Rydze dokładnie oczyścić po czym przeciąć trzonki a następnie wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. Trzymać na małym ogniu do momentu, aż się ładnie zarumienią. Na koniec oprószyć solą oraz pieprzem.
Rydze
Smażone rydze
by Mariola • • 0 Comments
Składniki: 400 g grzybów ½ łyżeczki soli 1/3 szkl. mąki 1 cebula 6 łyżek masła pieprz Sposób wykonania; Oczyszczone rydze zalać wodą i zagotować. W między czasie posiekać cebulę, którą zeszklić na rozgrzanym maśle. Nadepnie na cebuli rozłożyć grzyby i całość smażyć około 6 minut. Przed pdoaneim oprószyć pieprzem.
Rydze
Rydze smażone na maśle
by Paweł • • 0 Comments
Składniki: świeże rydze masło pieczywo (weka lub bagietka ) sól pieprz Sposób przyrządzenia: Świeże rydze czyścimy dokładnie za pomocą małego pędzelka. Solimy i pieprzymy do smaku od strony blaszek. Na patelni rozgrzewany dość mocno masło, rydze smażymy z obu stron na mocno brązowy kolor. Na pozostałym tłuszcz spod smażenia smażymy grzanki. Podajemy gorące razem z…