Młode rydze wytrzeć z piasku i posolić. Roztopić masła na patelni, ułożyć rydze jeden przy drugim i niech, się tak smażą. Skoro sok puszczą i po przerżnięciu nie będą w środku czerwone, wtenczas mają dosyć. Na podstawie książki Marii Śleżańskiej "Co dziś na obiad" 1935 r Mleczaj rydz – kapelusz jasnopomarańczowy z pręgami, które u…
Kategoria: Rydze
Rydze
Rydze duszone
by marek • • 0 Comments
Młode, niezbyt wielkie rydze opłukać czysto, co większe przekroić na pół lub na cztery części; usiekać lub poszatkować drobno jedną całą cebulę, posolić, opieprzyć, włożyć do radia dużą łyżkę masła i dusić przez dwie godziny pod przykryciem, potrząsając radiem, aby się nie przypaliły. Na podstawie książki Marii Śleżańskiej "Co dziś na obiad" 1935 r