Składniki: 2 szkl. suszonych grzybów ½ kg cebuli olej cukier ocet sól Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie wodę zlać i zalać grzyby świeżą wodą i ugotować je. Następnie grzyby odcedzić i zemleć w maszynce po czym dodać wywar z gotowania grzybów. Cebulę posiekać zeszklić ja na rozgrzanym…
Kategoria: Grzyby
Grzyby
Grzyby solone z cebulą
by Roman Pieniążek • • 0 Comments
Składniki: 400 g solonych grzybów 2 cebule 3 łyżki oleju pieprz Sposób wykonania: Grzyby pokroić w krążki po czym oprószyć je pieprzem. Następnie cebulę posiekać i dodać do grzybów. Całość wymieszać i skropić olejem.
Grzyby
Grzyby solone ze śmietaną
by Hanna Babiarz • • 0 Comments
Składniki: 500 g marynowanych grzybów 8 łyżek śmietany 2 pęczki szczypiorku Sposób wykonania: Grzyby pokroić na małe kawałki. Dodać do nich śmietanę, dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Borowiki
Borowiki w sosie winegret
by Monika Kotowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg borowików 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 4 łyżki sosu winegret Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić po czym pokroić je na plastry, które podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie czosnek rozgnieść i wymieszać go z sosem winegret. Grzyby wyjąć z patelni, zalać je sosem i odstawić na 4 godziny.
Pieczarki
Pieczarki smażone
by Alina Krzyżaniak • • 0 Comments
Składniki: 800 g pieczarek 2 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić je na rozgrzaną oliwę. Następnie czosnek rozgnieść razem z sola i dodać do pieczarek. Całość wymieszać i zarumienić na małym ogniu. Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.