
Składniki:
- 24 duże pieczarki
- 400 g sera camembert
- 3 duże pomidory
- 50 g nasion pinii
- 2 łyżki stołowe małych kaparów
- 100 g czarnych oliwek
- 1 pęczek bazylii i pietruszki
- bułka tarta
- sól, pieprz, tabasco
- olej z oliwek, ocet winny
- masło

Składniki: 15 dużych pieczarek kilka łyżek białego wytrawnego wina 2 łyżki oliwy Farsz: 3 sardynki w sosie własnym zielona pietruszka 1 mała cebula 1 jajko ugotowane na twardo 2 jajka bułka tarta (alternatywnie) sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Sardynki obsączyć z zalewy. Pieczarki oczyścić. Odciąć trzonki od kapeluszy, trzonki drobno posiekać posiekać. Posiekane sardynki, pokrojoną w…
Składniki: 35 dag boczniaków, 4 jajka, 2 łyżki mąki pszennej, 20 ml śmietany 12%, 4 łyżki masła, 1 łyżka szczypiorku, sól, słodka papryka Sposób przygotowania: Grzyby oczyścić osączyć i pokroić w paski. Jajka ze śmietaną ubić, doprawić solą i dodać mąkę.Boczniaki smażyć na maśle ok.5 min.wlać jajka, posypać papryką, posypać szczypiorkiem. Wstawić na 2-3 min.…
Składniki: 30 dag kg pieczarek 30 dag grzybów leśnych (wg uznania) 3 cebule (najlepiej kolorowe) 2 kolorowe papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 1 pęczek pietruszki sól( ja używam zamiennie Jarzynki) pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa i szczypta kurkumy do smaku Sposób przyrządzenia: Podsmażyć na oleju na złoto cebulkę pokrojoną w półksiężyce, dodać grzyby…
Składniki: 1,5 kg grzybów ugotowanych 0,5 kg cebuli 0,5 szklanki oleju 2 małe puszki koncentratu pomidorowego 2 łyżki cukru średni seler pietruszka 2 marchewki sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie Sposób przyrządzenia: Na oleju zeszklić cebulę. Seler, pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce i dodać do cebuli. Dusić około 15 minut. Ugotowane grzyby pokroić w…