Składniki:
- 30 dag kg pieczarek
- 30 dag grzybów leśnych (wg uznania)
- 3 cebule (najlepiej kolorowe) 2 kolorowe papryki
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 pęczek pietruszki
- sól( ja używam zamiennie Jarzynki)
- pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa i szczypta kurkumy do smaku
Sposób przyrządzenia:
Podsmażyć na oleju na złoto cebulkę pokrojoną w półksiężyce, dodać grzyby pokrojone w cząstki, poddusić 15 min. Dodać następnie pieczarki pokrojone w grubsze cząstki, dusić jeszcze na wolnym ogniu 15 min. Paprykę pokroić w paseczki, dodać do grzybków. Po 5 min dodać kukurydzę, fasolkę i posikaną drobniutko połowę pietruszki. Dusić wszystko jeszcze 5min. Wyłożyć do naczynia posypując z wierzchu resztą pietruszki. Podawać z bagietką lub kładzionymi kluseczkami. Smacznego!
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez agap
1 comment for “Gulasz grzybowy na jesienne spotkania”