Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z grzybów po grecku

Składniki:

  • 1,5 kg grzybów ugotowanych
  • 0,5 kg cebuli
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 małe puszki koncentratu pomidorowego
  •  2 łyżki cukru
  • średni seler
  • pietruszka
  • 2 marchewki
  • sól, pieprz
  • liść laurowy, ziele angielskie


Sposób przyrządzenia:
Na oleju zeszklić cebulę. Seler, pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce i dodać do cebuli. Dusić około 15 minut. Ugotowane grzyby pokroić w paski lub kostkę, wymieszać z jarzynami, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić i zagotować. Bardzo dobre na gorąco i na zimno. Można danie konserwować w słojach poprzez 30 minutowe pasteryzowanie.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Madzia M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *