Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zrazy

Zrazy cielęce Anny

Składniki: 800 g smażonej cielęciny 2-3 cebule 4 jajka 6-12 łyżek masła bułka tarta natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cielęcinę ugotować po czym drobno pokroić i obsmażyć na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą oraz tartą bułką. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wbić jajka. Całość dokładnie wymieszać i z powstałej masy…

Zrazy po kasztelańsku

Składniki: wołowina 1 kg smalec 6 dag masło 2 dag mąka 1 dag śmietana 100 ml* cebula 2 sztuki suszone grzyby 5 sztuk chleb razowy sól pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby należy umyć, a następnie namoczyć w szklance przegotowanej wody, po czym ugotować je i pokroić w grube plasterki. Cebulkę po obraniu należy posiekać, zarumienić na…

Roladki wieprzowe nadziewane kozim serem

Składniki: 88 małych zrazów wieprzowych 2 serki kozie 1 łyżka świeżo posiekanego tymianku 1 jajo sól, pieprz 1 szklanka rosołu wołowego 1 pęczek tymianku 150 g masła 0,1 l wytrawnego wina czerwonego do dekoracji: plastry cytryny, dymka, cykoria Dodatek jarzyny z boczkiem 400 g botwiny lub szpinaku 50 g boczku 50 g zimnego masła trochę…

Pyszne zrazy z kurczaka

Składniki: 50 dag mięsa z kurczaka czerstwa bułka 200 ml mleka 1 jajko 15 dag pieczarek 1 cebula 3 łyżeczki masła tarta bułka olej słonecznikowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Zmielić mięso w maszynce. W mleku namoczyć bułkę. Wymieszać razem zmielone mięso, odciśniętą z mleka bułkę, pieprz, sól i masło. Umyte pieczarki posiekać, wymieszać z drobno…