Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki wieprzowe nadziewane kozim serem

Składniki:


  • 88 małych zrazów wieprzowych
  • 2 serki kozie
  • 1 łyżka świeżo posiekanego tymianku
  • 1 jajo
  • sól, pieprz
  • 1 szklanka rosołu wołowego
  • 1 pęczek tymianku
  • 150 g masła
  • 0,1 l wytrawnego wina czerwonego
  • do dekoracji: plastry cytryny, dymka, cykoria


Dodatek

  • jarzyny z boczkiem
  • 400 g botwiny lub szpinaku
  • 50 g boczku
  • 50 g zimnego masła
  • trochę rosołu, sól, pieprz, utarta gałka muszkatołowa


Przygotowanie:
Zrazy zbić na płasko. Pośrodku ułożyć 1/2 cm grubości plaster sera koziego, posypać tymiankiem, posmarować roztrzepanym jajkiem. Zwinąć i związać sznureczkiem. Posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Obsmażyć na maśle na średnim ogniu i wstawić do nagrzanego piekarnika do 70-80 stopni, aby nie wystygły.
Na sos odparować do połowy czerwone wino z rosłem, dodać pod koniec płatki zimnego masła i wsypać posiekany tymianek. Roladki polać sosem i obłożyć plasterkami cytryny, posiekaną dymką i kilkoma liśćmi cykorii.
Pokroić boczek w kosteczkę i na maśle lekko podsmażyć. Zblanszować pokrojoną botwinę lub liście szpinaku i wrzucić do zimnej wody. Dodać jarzynę na patelnię do boczku, podlać rosołem i dalej dusić. Dodać sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową do smaku. Podawać ze smażonymi lub zapiekanymi ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *