Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zrazy

Rolady wołowe po myśliwsku

Składniki: po 4 plastry wołowiny i boczku 2 gałązki rozmarynu sól, pieprz 2 łyżki syropu lub soku z borówek 1 cebula 100 g pieczarek 1 łyżka oleju 2 łyżki masła 1 łyżka natki 1 opakowanie sosu myśliwskiego (na 1/4 l płynu) 2 łyżki śmietany Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem,…

Pulpety mięsne po meksykańsku

 

Składniki:

    • 70 dag mielonej wołowiny
    • 2 średnie cebule
    • 3 kolorowe papryki
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 200 ml rosołu (może być z kostki)
    • 15 dag kukurydzy konserwowej
    • 2 łyżki mąki
    • 2 łyżki oleju słonecznikowego,
    • 2 łyżeczki sproszkowanego chili
    • 1/2 łyżeczki sproszkowanego kminku
    • pieprz i sól do smaku

Roladki wieprzowe zapieczone pod serowo  porzeczkową skorupką

Składniki: 1 kg wieprzowiny z karczku 25 dkg pieczarek ½ kostki masła 5 dkg tartego żółtego sera 15 dkg porzeczek czerwonych (lub dżemu porzeczkowego, wtedy pomijamy cukier) 1 łyżka cukru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry. Pieczarki lub grzyby leśne oczyścić, drobno pokroić, zrumienić na połowie masła. Mięso delikatnie rozbić,…