Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zakąska

Bagietka faszerowana mięsem drobiowym

Składniki: 1 bagietka 25 dkg posiekanego mięsa z pieczonego kurczaka 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 łyżka posiekanego szczypioru 2/3 szklanki majonezu pieprz Sposób przyrządzenia: Bagietka potrzebna do wykonania tego dania nie może mieć zbyt małej średnicy, jeśli nie możemy takiej kupić należy użyć bułki francuskiej. Końce bagietki obciąć resztę przekroić wzdłuż na połowę,…

Chrzanowe roladki z szynki

Składniki: 10 dkg szynki konserwowej w plastrach chrzan tarty najlepszy przygotowany w domu kwaśna śmietana posiekana zielenina Sposób przyrządzenia: Utarty chrzan wymieszać ze śmietaną i posiekaną zieleniną. Każdy plaster szynki posmarować przygotowanym chrzanem, zwinąć w ciasny rulon, ewentualnie spiąć wykałaczką. Podawać na liściach sałaty.  

Grzybowa zakąska

Składniki: 400 g świeżych grzybów 1 cebula sól pieprz natka pietruszki 3 % ocet Sposób wykonania: Grzyby oczyścić po czym zalać osoloną wodą i ugotować. Ugotowane grzyby odcedzić i pokroić w paseczki, które oprószyć pieprzem. Następnie cebule oraz natkę pietruszki posiekać i dodać do grzybów. Całość wymieszać i doprawić jeszcze do smaku sola oraz octem.

Ruska zakąska do słoika

Składniki: 1 kg. marchewki 1 kg. pomidorów 1 kg. białej kapusty 1 kg. cebuli 1/2 litra oleju 3/4 szklanki cukru 7 czerwonych papryk sól Przygotowanie: Wszystkie warzywa umyć i obrać. Z papryki wydrążyć gniazda nasienne, z kapusty wyciąć głąb. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidory, kapustę, cebulę i paprykę drobno pokroić. Składniki dokładnie…

Sałatka z łososia bałtyckiego

Składniki:  dwa surowe , świeże!!!  filety łososia bałtyckiego 2 średnie cebule ogórek kiszony oliwa z oliwek lub olej rzepakowy – kwestia gustu maggi, sól, pieprz. Sposób przyrządzenia: Filety pozbawić skóry , ości i pokroić w cienkie plasterki – oddzielnie część grzbietową i żebrową , wyłożyć na półmisek, osolić ,przyprawić maggi i pieprzem/obficie/,skropić oliwą. Cebulę i…