Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ruska zakąska do słoika

Składniki:

  • 1 kg. marchewki
  • 1 kg. pomidorów
  • 1 kg. białej kapusty
  • 1 kg. cebuli
  • 1/2 litra oleju
  • 3/4 szklanki cukru
  • 7 czerwonych papryk
  • sól

    Przygotowanie:
    Wszystkie warzywa umyć i obrać. Z papryki wydrążyć gniazda nasienne, z kapusty wyciąć głąb. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidory, kapustę, cebulę i paprykę drobno pokroić. Składniki dokładnie wymieszać, wlać olej, wsypać cukier, doprawić solą, i gotować 2 godziny na małym ogniu pod przykryciem, często mieszając. Gdy warzywa będą miękkie, gorące przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć. Potrawę można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *