Składniki: 2-3 kg pomidorów sól cukier Sposób wykonania: Pomidory zemleć po czym je przecedzić i doprawić solą oraz cukrem do smaku. Następnie przelać je do butelek i pasteryzować ok. 15-20 min w temperaturze 80 stopni. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kornelię
Tag: z pomidorami
Sosy pomidorowe
Sos pomidorowy do szparagów
by Martyna • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki masła 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 50 g pomidorów 100 ml bulionu sól pieprz cukier 2 łyżki posiekanej bazylii Sposób wykonania: Cebule i czosnek posiekać po czym zeszklić je na rozgrzanym maśle, wówczas dodać koncentrat pomidorowy oraz obrane pomidory pokrojone w kostkę. Całość dokładnie wymieszać i przez chwilę…
Bakłażany
Bakłażany faszerowane pomidorami
by Katarzyna S • • 0 Comments
Brukselka
Brukselka duszona z pomidorami
by Marlena • • 0 Comments
Składniki: • 80 dag brukselki • 25 dag pomidorów • 3/8 l wody • 3 łyżki oliwy z oliwek • suszona bazylia • 4 dag startego żółtego sera • sól • biały pieprz Sposób wykonania: Brukselkę oczyścić, naciąć od strony głąbików na krzyż i wrzucić na osolony wrzątek, pozostawić na ogniu ok. 20 min. W…
Szynka
Szynka pieczona z pomidorami
by Aneta K • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg szynki gotowanej 3 łyżki masła 1 łyżka dobrej musztardy natka pietruszki sól, pieprz do smaku ulubione zioła 4 pomidory Sposób przyrządzenia: Szynkę pokroić w plastry o grubości około 5 mm, posmarować musztardą. Pomidory pokroić w plastry podobnej grubości. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim szynk ę, odłożyć do ciepłego piekarnika aby …