Składniki:
- 1 l soku pomidorowego
- 1 kostka bulionowa
- bazylia
- oregano
- sól
- pieprz
Składniki: 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szkl. wody 1 łyżką mąki pszennej 1 cebula masło sól pieprz vegeta maggi Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodać łyżkę maki i przesmażyć aż powstanie zasmażka, wówczas rozprowadzić ją wodą wymieszaną z przecierem pomidorowym. Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i Vegetą.
Składniki: 5 szkl. wody mały ketchup mały przecier pomidorowy sól cukier Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz cukrem po czym zagotować trzymając na małym ogniu. Gotować aż sos stanie się gęsty.
Składniki: 25 dkg mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego 1 duża cebula 5 dkg mąki 5 dkg tłuszczu sól, cukier pieprz do smaku liść laurowy kolendra 1 puszeczka koncentratu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w drobniutką kostkę, cebulę obrać pokroić w kosteczkę. Część tłuszczu stopić na patelni, podsmażyć na złocisty kolor…