Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka pieczona z pomidorami

Składniki:

  • 50 dkg szynki gotowanej
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka dobrej musztardy
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • ulubione zioła
  • 4 pomidory

Sposób przyrządzenia:
Szynkę pokroić w plastry o grubości około 5 mm, posmarować musztardą. Pomidory pokroić w plastry podobnej grubości. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim szynk ę, odłożyć do ciepłego piekarnika aby  nie wystygła. Na pozostałym tłuszczu obsmażyć pomidory, przyprawić solą i pieprzem, obsypać obficie zieleniną. Na talerzu ułożyć porcję szynki, obłożyć pomidorami. Jako dodatek podać smażone ziemniaczki.
Przepis nadesłano na konkurs „Wspomnienie lata”  Aneta K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *