Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Kapuśniak – Plain Shchi

Składniki: 50 dkg wołowiny bez kości 25 dkg wieprzowiny bez kości 70 dkg kiszonej kapusty ½ szklanki śmietany 1 marchewka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 2 cebule 2 ziemniaki 4 ząbki czosnku liść laurowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wołowinę i wieprzowinę pokroić w słupki. Obraną marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaki w…

Klopsiki w ostrym sosie pomidorowym

Składniki:
Klopsiki:

  • 25 dkg mielonej wołowiny
  • 25 dkg mielonej wieprzowiny
  • 1/3 szklanki cebuli pokrojonej w kostkę
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka mielonej kolendry
  • szczypta oregano
  • szczypta mielonego kminku
  • 1 jajko
  • 3 łyżki oleju

Sos:

  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • 1 szklanka gęstego soku pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanej drobno papryki
  • szczypta mielonego chili
  • ½ szklanki bulionu wołowego

Buritto z wołowiny – krok po kroku

Składniki: Tortille: 20 dkg mąki pszenne 2 łyżki mąki kukurydzianej 10 dkg masła lub margaryny szczypta soli Farsz: 50 dkg wołowiny (rozbratel) 2 łyżki oleju 1 szklanka mieszanki dowolnych warzyw, fasoli i kukurydzy 2 rozgniecione ząbki czosnku 1 mała cebula pokrojona w kostkę 1 oczyszczona papryka jalapano 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki szczypta mielonego kminku…