Składniki:
-
- 25 dkg mięsa bez kości
- 20 dkg pieczarek
- 1 litr bulionu mięsnego
- ½ cebuli
- 1 marchewka
- 10 dkg liści szpinaku
- olej
- 2 ugotowane jajka
- gęsta śmietana
- sól, pieprz
Składniki: 20 dkg szynki drobiowej 10 dkg ugotowanego ozorka wieprzowego 10 dkg polędwicy sapockiej 10 dkg marynowanych grzybów 4 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego sól, pieprz zielona sałata Sposób przyrządzenia: Wędlinę i ozorek pokroić w plastry o grubości około 5 mm, a następnie w słupki. Ocet bardzo dokładnie wymieszać z oliwą, przyprawić sola i…
Składniki: 20 dkg pieczonych piersi z kurczaka 2 owoce granatu 1 burak ćwikłowy ugotowany 4 jajka 1 szklanka majonezy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Zacznę od uwagi praktycznej, w trakcie przygotowań wszystkie składniki odkładać do osobnych miseczek. Z owoców granatu wybrać miąższ. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę wielkości…