Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Fasolka szparagowa z parówkami i boczkiem

Składniki: 25 dkg wieprzowiny z karczku 25 dkg boczku wędzonego 25 dkg cienkich parówek 50 dkg fasoli szparagowej 2 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę, boczek w plasterki. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, dodać boczek, a gdy się zrumieni, dodać mięso, obsmażyć. Cebulę i…

Solanka rosyjska

Składniki: 20 dag wieprzowiny 10 dag gotowanej szynki 3 parówki 1 nerka wieprzowa, 2 cebule 3 kiszone ogórki 10 dag marynowanych kaparów 5 zielonych marynowanych oliwek 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka masła 100 ml śmietany 1/2 cytryny sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 2 l…

Chicken pizza

Sos
Składniki:

  • 1 łyżeczka masła
  • 1 cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • ½ kostki bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • sproszkowany czosnek
  • sól, mąka ziemniaczana

Włoska sałatka makaronowa

Składniki: 25 dkg makaronu farfalle 20 dkg gotowanego mięsa kurczaka 20 dkg ugotowanej wołowiny kilkanaście oliwek bez pestek 4 jajka na twardo 1 papryczka chili 2 pomidory majonez sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować al. dente w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, pozostawić na durszlaku aby dokładnie obciekł.  Jajka obrać, podzielić na ćwiartki,…