Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Włoska sałatka makaronowa

Składniki:

  • 25 dkg makaronu farfalle
  • 20 dkg gotowanego mięsa kurczaka
  • 20 dkg ugotowanej wołowiny
  • kilkanaście oliwek bez pestek
  • 4 jajka na twardo
  • 1 papryczka chili
  • 2 pomidory
  • majonez
  • sól, biały pieprz


Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować al. dente w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, pozostawić na durszlaku aby dokładnie obciekł.  Jajka obrać, podzielić na ćwiartki, mięso i pozostałe dodatki pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem.. Na półmisku ułożyć liście sałaty, na nich ładnie skomponowane składniki sałatki, całość polać majonezem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *