Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Moussakas  zapiekanka z mielonym mięsem

Składniki

  • cukinia, bakłażany, ziemniaki
  • 1 kg mielonego mięsa
  • ½ szklanki  oleju
  • 2 cebule
  • 1 szklana czerwonego wina
  • ½ szklanki soku pomidorowego
  • 3 jajka
  • ser tarty
  • pieprz
  • bułka tarta
  • cynamon

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę cebulę, a po kilku minutach mielone mięso, gdy zbrązowieje podlewamy winem, dusimy 10 minut i dodajemy sok pomidorowy, dusimy jeszcze przez 30 minut aby zredukować powstały sos. Na koniec dodajemy jajka, ser tarty i jeśli będzie taka potrzeba bułkę tartą, podgrzewamy mieszając aż jajka się zetną. Obieramy i kroimy w plastry cukinię, bakłażany i ziemniaki. Bakłażany solimy lekko i pozwalamy aby obsączyły się z wyciekającego soku. Wszystkie te składniki obsmażamy kolejno na oleju. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem, wysypujemy bułką tartą. Układamy wszystkie składniki warstwami, ziemniaki, mięso z dodatkami, bakłażanami, ponownie mięso i  na koniec cukinię. Kończąc posypujemy serem i zapiekamy w gorącym piekarniku przez około 40 minut. Czas zapiekania uzależniony jest od gatunku ziemniaków.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Tadeusz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *