Składniki: 1,25 rostbefu z kością 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka miodu 3 łyżki rumu 2 łyżki oleju 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Z mięsa usunąć kości i nadmiar tłuszczu po czum oprószy go solą oraz perzem i skropić olejem. Ułożyć mięso w brytfannie, posypać wiórkami masła i wstawić do piekarnika rozgrzanego…
Tag: z mięsem
Wieprzowina
Szaszłyki mięsno – warzywne z nutą owocową
by Małgorzata Gryszel • • 0 Comments
Żeberka
Żeberka helperka
by Joachim Tkaczyk • • 0 Comments
Schab
Schab pod pierzynką
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 60 dag. schabu kilka marchewek 40 dag. pieczarek cebula majonez masło sól pieprz Przygotowanie: Schab pokroić w plastry i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę pokroić w plastry i chwilę smażyć na maśle. Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Wyłożyć pieczarki, marchewkę i dużą…
Makarony
Rurki z sosem mięsnym
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 30 dag. mięsa mielonego 1 cebula słoiczek koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki oregano 1 długi serek topiony śmietankowy 50 dag. makaronu rurki sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Mięso włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, rozdrobnić widelcem i dusić pod przykryciem z cebulką pokrojoną w kostkę przez…