Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rurki z sosem mięsnym

Składniki:

  • 30 dag. mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1 długi serek topiony śmietankowy
  • 50 dag. makaronu rurki
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie:
    Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Mięso włożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, rozdrobnić widelcem i dusić pod przykryciem z cebulką pokrojoną w kostkę przez ok. 10 minut. Następnie dodać koncentrat i pokrojony w kawałki serek topiony. Zagotować, ciągle mieszając dodać wszystkie zioła i doprawić solą i pieprzem. Jeszcze raz wymieszać. Na talerze wyłożyć makaron, a na środek sos.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *