Składniki: 1 kg. schabu 30dag. mięsa mielonego wieprzowego sól pieprz suszone zioła tłuszcz do posmarowania blachy liście sałaty owoce i warzywne marynaty Przygotowanie; Schab rozciąć ostrym nożem formując prostokątny płat, natrzeć solą ,pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Mielone mięso przyprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Płat mięsa rozłożyć i posmarować warstwą nadzienia…
Tag: z mięsem
Schab
Schabowe po francusku
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: ½ kg schabu z kostką 2 łyżki musztardy 3 łyżki bulionu 4 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Schab pokroić na 4 kotlety, które lekko rozbić dłonią i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie bulion wymieszać z 1 łyżką oleju i musztardą po czym posmarować marynatą kotlety. Owinąć je w folię aluminiową i wstawić do…
Schab
Schabowe z masełkiem
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe 7, 5 dag masła 1 łyżeczka łagodnej musztardy ½ pęczka szczypiorku sól pieprz sok z cytryny olej Sposób wykonania; Do masła dodać musztardę oraz posiekany szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Następnie mięso usmaży na rozgrzanym oleju, wówczas oprószyć je solą i pieprzem.…
Baranina
Kotlety z baraniny w ziemniaczanej panierce
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 4 porcje mięsa baraniego 3 ziemniaki 1 żółtko tymianek oliwa z oliwek Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce po czym dodać do nich tymianek oraz żółtko. Całość dokładnie wymieszać. Następnie baraninę pokroić i obtaczać w ziemniaczanej masie. Usmażyć na rozgrzanej oliwie. Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Monika
Schab
Schab faszerowany pieczarkami
by Goplana • • 0 Comments
Składniki: 40 dag schabu cebula 15 dag pieczarek kieliszek czerwonego wina jajko bulka tarta mąka pieprz sol olej lub margaryna do smażenia Etapy przygotowania Schab podzielić na 2 części, w każdej zrobić nacięcie/kieszonkę ( by dobrze sie kroiło można mięso włożyć na godzinę do zamrażalki ). Pieczarki podsmażyć z cebulką i przyprawami – gdy ostygną…