Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Sajgonki z makaronem sojowym

 

Składniki:

  • 60 dkg mięsa mielonego z łopatki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki przyprawy 5 smaków
  • 2 plasterki imbiru świeżego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g makaronu sojowego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 4 cm kawałek pory
  • 3 opakowania papieru ryżowe (małe kólka)
  • sos słodko-pikantny

 

Schab „ptasie gniazdo”

Składniki: 2 kotlety schabu 1 fix do kuchni chińskiej 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka świeżego imbiru 1 ząbek czosnku 1/2 opakowania małego makaronu ryżowego Sposób przygotowania: Mięso kroimy w cienkie plasterki i doprawiamy sosem i przyprawami. Odstawiamy na kilka godzin. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. W garnuszku przygotowujemy sos…

Szwajcarskie steki z cukinią

  Składniki: 4 steki wieprzowe lub cielęce 5 małych cukini 20 dag śmietany 3 łyżki masła sól, pieprz   Przyrządzanie: Cukinię pokroić na paski. Poddusić w rondlu na połowie masła. Wlać śmietanę, przyprawić , wymieszać. Resztę masła rozgrzać, smażyć steki po 3 min. z każdej strony, przyprawić. Ułożyć na talerzu polać cukinią. Przepis nadesłano na…

Pieczeń wieprzowa oblana piwem

Składniki: 1 kg mięsa od szynki ½ szkl. piwa 3 ząbki czosnku 10 dag kości cielęcych sól pieprz Sposób wykonania: Wieprzowinę włożyć do garnka skórą do dołu, podlać wodą i przez chwilę pogotować. Następnie skórę naciąć na krzyż i oprószyć mięso solą oraz pieprzem. Przełożyć mięso do brytfanny, również skórą do dołu i zalać wodą…