Składniki: 1 udziec jagnięcy 1 główka czosnku 1 szkl. pokruszonych orzechów włoskich 3 gałązki rozmarynu 3 gałązki mięty 1/3 szkl. oliwy z oliwek 1 szkl. czerwonego wina sól pieprz Sposób wykonania: Połowę główki czosnku posiekać po czym zmiksować o razem z orzechami, połową rozmarynu oraz mięty i połową oliwy z oliwek. Powstałą mieszanką natrzeć…
Tag: z jagnięciny
Baranina
Pieczone kotlety jagnięce
by Jagoda • • 0 Comments
Baranina
Baranina po Tajsku w czerwonym curry
by MariaW • • 0 Comments
Składniki:
- 1 kg mięsa jagnięcego bez kości (wieprzowina, cielęcina…)
- 1 drobno posiekana duża cebula
- 2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 1 drobno pokrojona łodyga trawy cytrynowej
- 3 łyżki czerwonej pasty curry
- sok cytrynowy do smaku
- 50 dkg obranych i pokrojonych pomidorów
- 1 duża,pokrojona na ćwiartki papryka
- 1 szklanka mleczka kokosowego
- olej
Baranina
Jagnięcina z nutą szafranu
by Anna Cichoń • • 0 Comments
Składniki: • 50 dag jagnięciny bez kości • 3 pomidory • szafran • 2 gałązki szafranu • 1 listek laurowy • 1 pęczek natki pietruszki • 2 ząbki czosnku • 4 łyżki oliwy • sól • pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwę zarumienić jagnięcinę. W między czasie sparzyć pomidory, obrać i pokroić na duże kawałki…
Makarony
Rurki z sznyclami jagnięcymi
by Weronika P • • 0 Comments
Składniki: 400 g rurek 200 g pomidorów 200 g cukinii tymianek 400g filetów jagnięcych 3 łyżki oliwy 200 ml bulionu sól pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W między czasie sparzone pomidory obrać ze skórki po czym pokroić w kostkę. Następnie pokroić cukinię, wrzucić do rondla, podlać odrobiną wody, dodać tymianek i…